suikerbieten

 

Nieuws van Strube

De veredeling van zaden, de productie en de omhulling ervan... vanaf nu alles samen in dezelfde verpakking!

De firma’s Deleplanque & Co (Frankrijk) en SUET Saat- und Erntetechnik GmbH (Duitsland) hebben het Duitse familiebedrijf Strube overgenomen (met respectievelijk 60% en 40%). De koopovereenkomst werd begin deze maand gesloten in Berlijn.

Strube is wereldwijd gekend voor zijn expertise in de veredeling en de voorbereiding van zaadgoed van suikerbieten, granen, zonnebloemen, erwten en zoete maïs. Ze zijn actief in 35 landen via 15 dochterondernemingen of lokale partners en dit met meer dan 250 variëteiten. In 2017 realiseerden ze een bedrijfsomzet van 113 miljoen euro. De onderneming telt 350 medewerkers.

Deleplanque, SUET en Strube zijn zeer complementair en werken al tientallen jaren samen: Deleplanque vermeerdert het grootste deel van de Struberassen en SUET doet de behandeling, de omhulling en de logistiek. Deleplanque verdeelt op de Franse markt exclusief de Strube suikerbietrassen en begeleidt het onderzoeksnetwerk in Frankrijk en België.

strube deleplanque suet

Van links naar rechts: Christian Knolle, directeur bij SUET, Gregor Schoess, directeur-generaal management Strube en Eric Verjux, directeur bij Deleplanque

deleplanque suet strube

DELEPLANQUE - SUET - STRUBE