Onderzoek en ontwikkeling

 

Strube ontwikkelt rassen van hoge kwaliteit, gezond en renderend. De intrinsieke kwaliteiten van de planten worden met behulp van de nieuwste technieken onderzocht.

Biotechnologische processen worden als tools geïntegreerd in de traditionele selectieprocessen. Deze tools maken het mogelijk om de snelheid en de nauwkeurigheid van het selectiewerk te verhogen en zijn de garantie voor een succesvolle controle bij de selectie van planten en hybriden.

Strube kijkt voortdurend naar de toekomst en reageert snel op de huidige eisen. Strube houdt rekening met de regionale verschillen zoals klimaat en ziektes. De Strube rassen zijn aangepast en ideaal geschikt voor de regionale productiegebieden.

 

Suikerbietrassen

 

De huidige suikerbietrassen zijn echte high-tech producten. Strube combineert een bijzondere expertise in onderzoek en selectie, biotechnologie en genoomonderzoek, zaadproductie, onderzoek naar de zaadkwaliteit, omhulling en het onderzoek van fytoproducten.

Met een genetisch potentieel aangepast aan de regio en met hoge zaaizaadkwaliteit bereikt Strube uitzonderlijke resultaten in alle bietenproducerende regio's van de wereld. Het aanbod bestaat uit een gamma van suikerbieten resistent tegen ziekten zoals nematoden, rhizomanie en rhizoctonia.

Daarnaast selecteert Strube rassen voor de productie van winterbieten op selectievelden in warme en droge gebieden in Zuid-Europa. Om ervoor te zorgen dat de rassen altijd optimale prestaties leveren, wordt er bijzonder veel belang besteed aan de kwaliteit van de zaden. Daarom wordt in elke stap zowel in de vermeerdering als in de bereiding van de zaden de 3D-technologie gebruikt. Met 3DPlus wordt bovendien aan de telers de mogelijkheid geboden om de prestaties van de suikerbieten te verhogen.

 

 


DNA suikerbietzaad

selectiewerk