Zaaizaadonderzoek

 

Het zaad is de basis voor de ontwikkeling van een plant. Het bepaalt de genotypische kenmerken van opbrengst en kwaliteit. Daarom heeft Strube een specifieke zaaizaadafdeling. Daar worden de morfologische, anatomische en fysiologische kenmerken van het zaad bestudeerd alsook de invloed op het kiemgedrag en de veldopkomst. Strube zoekt de mogelijkheden om deze kenmerken via de selectie te beĆÆnvloeden. Op basis van deze kennis worden bij Strube innovatieve technologieĆ«n voor selectie en productie ontwikkeld.

Strube ontwikkelt analytische methoden en innovatieve alternatieven om de zaden met zekerheid te beoordelen. Zo zijn ze in staat om de zaden van minder goede kwaliteit te herkennen en te elimineren. Strube werkt selectiemethoden uit om het gedrag van de veldopkomst onder stress te verbeteren.
Voor de zaadproductie wordt er gezocht naar de impact van de teelttechniek op de zaadkenmerken en worden er nieuwe productieprocedures ontwikkeld met het oog op de verhoging van het rendement en de zaadkwaliteit.

 

 

 

 

 
doorsnede bietenzaad

suikerbietzaad